maandag 4 maart 2013

Lente!



Lente begint doorgaans met eerst een heleboel rotzooi maken en er dan vervolgens weer zien af te komen. In ons geval gaat dat eigenlijk altijd voornamelijk door het gebruik van vuur en soms helaas ook een beetje veel rook dat net de verkeerde kant uit waait, onze excuses daarvoor. Maar het ruimt zo lekker op ;-) Er is om de palletplantage meer licht te geven en ons ruimte voor een schommelbank met uitzicht daarop een heleboel hazelaar- en beukenhout gesnoeid, dat dan weer (bijna) opgestapeld ligt voor volgend jaar in de kachel.


Vorig jaar van buurvrouw Denise gekregen laatste Topinambours geoogst, in plat hollands Aardperen. Het zal mij benieuwen hoeveel nieuwe planten er op het 'ontgonnen' stukje de kop weer zullen opsteken.....Ga er zelf nog wat poten in de boomgaard, daar waar nu alleen mij onbekend groot onkruid staat. De Topinambours zullen dat met gemak weten te overwoekeren.


Bessenstruiken op de plek waar vorig jaar aardappels stonden. De struiken komen uit de boomgaard, daar stonden  ze nogal in de verdrukking van wilde frambozen en wilde bramen en wilde brandnetels en zonder toezicht, dus 0 bessenopbrengst. Daar zal nu dus verandering in komen.


Alle kleurtjes en types hout mooi gemengd door elkaar


En de aardbeien samen in een 'verse' bak, terwijl de kippen het voormalige aardperenveldje stevig omharken en zo de paardenmest met de onderliggende zandgrond vermengen.
De voorwaarden zijn geschapen!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten