zaterdag 26 maart 2011

De hoogstambrigade


Koud waren we thuis of alles moest in de startblokken voor de komst van de hoogstambrigade op zaterdag. Vrijdag boodschappen, ik kan dan natuurlijk weer niet gewoon een paar zakken soep en een ingepakte cake kopen, nee, dat moet allemaal ZelfGemaakt. Bovendien moest ik nog bomen kopen, drie pruimen en belandde daarbij op de kwekerij van Jansen Maneschijn in Dijkerhoek (ja echt, zo heten die mensen). Wat een enorme keuze: ik heb er maar een paar gekozen waar je lekker jam van kunt maken en die niet allemaal tegelijk rijp zijn, zodat ik niet op enig moment omkom in het ooft.

Voor drie appelbomen was plaats in de boomgaard, de pruimen zijn wat verspreid over het terrein en eentje staat dus gewoon in de tuin.









De appelboom bij de tuinmuur is ook onderhanden genomen, er zit nu weer 'lucht' in.



















En ook in de boomgaard kon men zich uitleven. Vier vrouwen en vier mannen gingen heerlijk tekeer!


Je hebt dan natuurlijk wel eer van je werk, als je er zoveel tussenuit kunt zagen. Wat dan wel weer tot gevolg heeft dat er heel veel hout is om weer op te ruimen, daar zijn we dit voorjaar wel heel fijn mee in de weer. Maar goed, een keertje zal de wind wel de goede kant op waaien en tja, dan branden die fruitboom takken natuurlijk prima. En ik kan tegenwoordig ook geweldig met de kettingzaag overweg, dus voor de kachel wordt ook gezorgd.





Nu maar eens een paar plaatjes van over een maand: er zitten al veel bloesemknoppen aan de takken, dus het kan best wat worden!


Zo vol ligt het dus - snoeien is ook heel leuk als je niks hoeft op te ruimen! Maar het is natuurlijk geweldig, zo'n club mensen die zomaar op je erf de boel eens flink aan komt pakken, en dat de hele winter door iedere veertien dagen, weer of geen weer! En als er straks een beetje gras wil groeien onder de bomen dan wordt het allemaal een heel ander gezicht. Maar daar is nog een heleboel werk voor nodig..........
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten