zondag 23 oktober 2011

Appelsap!!!

Ongelofelijk hoe blij je wordt van je eigen pakken appelsap! Gisteren eerst naarstig appels geraapt en nog het een en ander uit de bomen geschud, we hadden 140 kilo. Vanmorgen in alle zondagochtendvroegte richting Hof van Twello, prachtig bedrijf, overigens en daar werd al flink versapt. De appels gaan in die trechter omhoog


Worden nog een keer gewassen en vervolgens verpulpt. Het sap gaat in grote ketels waar het gepasteuriseerd wordt. Dat liep niet aldoor helemaal lekker, de thermostaat viel steeds uit en de meneer van de sapmobiel werd daar knap chagrijnig van.





Deze meneer spuit met die machine achter hem 5 liter sap in een plastic zak, er komt een kraantje op en hij doet de zak in een doos.



En dan heb je zomaar 17 pakken warme appelsap! Hij kijkt erbij alsof het bier is. Maar goed, het is dus heel leuk dat je na een half jaar werk&inspanning dan toch iets concreets in handen hebt waar je twee jaar! plezier van kunt hebben.


Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. Extra lekker, sap van eigen teelt!
    Zou het niet gaan gisten? Dan heb je heerlijk cider!
    Geniet er in ieder geval van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En die appelstroop, appelbeignets, appelflappen, appelpudding, appeltaart e.d.? Met die laatste willen we wel komen helpen opeten!

    BeantwoordenVerwijderen