Eenmaal terug konden we hier natuurlijk ook gelijk aan de bak: voor het 100jarig bestaan van de Looschool en het daar aan gekoppelde Open Huis bij Tante Heintje (bij ons, dus) wil je de boel wel aan kant hebben en als je ook nog een dag moet werken is dat geen sinecure. Maar goed, het is weer gelukt en we hebben honderden 50plussers blij gemaakt met het ophalen van herinneringen aan de dansles en de ijsjes van Tante Heintje.
D. had eindelijk een lang gekoesterde wens, een hogedrukspuit in vervulling doen gaan en spoot de voegen tussen de straatstenen van de diverse terrassen uit, en passant daarmee alles onder de modder spetterend. Ik houd dus niet van hogedrukspuiten. Maar goed, ik moet toegeven, de terrassen zien er nadat de voegen opnieuw ingewassen zijn met brekerzand, uit als nieuw. Niet dat ik me ernstig stoorde aan de situatie daarvoor, maar toch.
Vandaag nam M. me mee voor een moederdagbrunch aan de overkant, was uitstekend en met oog voor detail verzorgd, lekker en gezellig. Ze waren er zelf ook helemaal blij van, kreeg ik de indruk.
Daarna spinazie geoogst en gelijk maar grotendeels geblancheerd voor de vriezer, één maaltje radijs (ach, wie is er nu echt gek op radijs?!) uit de grond getrokken en dunne broccoli, nieuwe gemengde pluksla en iets dat 'mosterdsla' heet gezaaid. Ik had wat bijzonder zaad uit de botanische tuin van Wales mee genomen, maar voel me wel een beetje bekocht met de inhoud van het piepkleine zakje dat zich in de grote bevindt. Ik kan er net één regel van 60 cm mee zaaien! Maar wie weet worden het wel enorme planten, laat ik niet meteen beginnen te blazen.
We gaan er maar van uit dat de ijsheiligen nu wel lang genoeg het lenteweer bepaald hebben en deze week volgt ook nog het zaaien van sperziebonen.
Ziet er weer goed uit in la Noblet.
BeantwoordenVerwijderenOok wij aten vandaag spinazie uit eigen tuin. Afgelopen weken waren er al de vier r's, te weten raapstelen,rabarber,radijzen en rucola.Ieder jaar weer erg lekker.