Gisteren, na een dagje Utrecht met Joke was het na al die drukte heerlijk om nog even in de tuin te prutsen en de laatste boontjes van dit seizoen te oogsten en gelijk de planten te rooien. Het wordt nu kaal in de palletplantage, nog wat diverse soorten sla, tomaten, prei, knoflook en een dappere aardbei en wat andijvie voor de kippen is het nu wel op. De sierkalebassen zorgden voor een mooi ensemble in de vensterbank naast de voordeur
en kijk wat er voor moois gebeurt met een uitgedroogde artisjok. In Frankrijk hadden we er een gekookt maar het resultaat was niet om over naar huis te schrijven (hetgeen ik nu wel doe). Uit blik zijn ze lekkerder ;-) en opgedroogd mooier.
Wat prachtig hé zo´n gedroogde artisjok. Ik heb er ook zo 2 liggen. Heel verrassend als je ineens die paarse slierten eruit ziet steken. Artisjokken eten we hier erg veel, zijn ook niet duur. Wij vinden ze versgekookt erg lekker. Fijne vinaigrette of sausje erbij, jammie...
BeantwoordenVerwijderen