maandag 7 oktober 2013

Vakantie 2013

Het heeft even geduurd, maar in september konden we ons dan toch een kleine twee weken vrij maken om op vakantie te gaan. We begonnen in Lens, in de Dependance van het Louvre. Geweldig.
 

Dertig eeuwen kunstgeschiedenis op overzichtelijke en indrukwekkende wijze verbeeld - met hypermoderne (Nederlandse!) audio-guide. Nog tot 31 december gratis, daarna zal het wel wat kosten maar evengoed: GAAN!


Daarna langs de kust richting La Noblet.


 
Deze strandhuisjes staan in dit geval in Cayeux-sur-mer maar ze staan natuurlijk overal




En de krijtrotsen zijn in dit deel van Frankrijk ook zeer indrukwekkend



 
Gezicht op Verneusses vanuit Les Landelles
 

 
Waar, in Normandië, de appeltjes al bijna van de bomen vallen! Klaar om cider, pommeau en calvados te worden!
 
Verder was het nog heel zomers.

 
Broer A. had al een stukje van de heg gesnoeid deze zomer, met de hulp van Jan liquideerden we de heg helemaal tot kruishoogte en hebben we nu vanuit het huis overal uitzicht over de wijde weiden!
 


 

 

 

In La Ferté Fresnel is het oude landgoed opgeknapt door Russen

 
Maar is de middenstand nog op en top Frans
 

 
 
 Bij al dat mooie weer laat de natuur ons natuurlijk niet vergeten welk jaargetijde het is, dus hangt 's ochtends vroeg de nevel laag over het land en tovert de mooiste landschappen
 

 



 
Bij een bezoekje aan het Musée des Beaux Arts van Bernay zijn we verrast door de grote hoeveelheid 17de eeuwse Hollandse meesters, waaronder Hondecoeter


 

 
Ook het stadje is zeer de moeite waard om eens op je gemakje doorheen te wandelen

 
 
 Veel Normandischer kun je het niet krijgen!



 
We hebben deze keer geen foto's van de verrichte werkzaamheden in huis, terwijl die wel zeer de moeite waard zijn: de badkamer is na acht jaar bladderende verf nu voorzien van een strak, spiksplinternieuw plafonnetje. Met gevaar voor eigen leven (hij stortte met douchedeur en al tegen de vlakte maar alles bleef heel en na zorgvuldig terugbuigen van diverse strips ook weer helemaal restaurabel) betimmerde en plamuurde en beschilderde Hoofd Natte&Droge zaken deze doorn in het oog.
 
En het gloepgloepgloep lijkt vooralsnog ook opgelost door een wel heel eenvoudige handeling (die zich echter pas na alle andere mogelijke opties aandiende) één klein gaatje, geboord in de buitenafvoer en de vals aangezogen lucht behoort tot het verleden! Kan het zo eenvoudig zijn....?
Ja dus.
 
 

1 opmerking: