zondag 5 januari 2014

Hooligans



Je zou het niet zeggen, als je ze hier, bijgestaan door Takkie, zo heerlijk ziet slapen. Maar in de loop van week 6 ontpoppen die lieve puppy's zich bij tijd en wijle als echte woestelingen, voor wier scherpe tandjes niets veilig is.


Ze gaan voor het eerst naar buiten en vinden dat prachtig. We prijzen ze hevig als ze buiten plassen & poepen maar echt door hebben ze de te volgen procedure nog niet: eenmaal weer binnen gaat het gewoon door. Er zijn al zes keukenrollen door en de mop&emmer staan ook standby. Stiekem ben ik blij dat er niet meer dan vijf pups zijn ;-)


Kijk, Boris Bix wéét wel hoe het moet. Maar die fles wijn, dat gaat 'm niet worden, Max!


Ook leuk, in lange haren klimmen.


En aan schoenen knagen!


Maar, knuffelen is natuurlijk ook nog steeds geweldig.


Boris Bix gaat meteen op haar vos bij haar nieuwe baasje slapen.


Eten krijgen ze nu allemaal in hun eigen bakje. Ik doe er ongeveer 20 gram in, ze krijgen drie keer per dag eten en dan nog een groot koekje, eind van de middag.  De ochtend verloopt, ongeveer als volgt: eerst krijgen ze eten, Suus ook, dan gaan ze als het lukt allemaal tegelijk naar buiten. Daar rossen ze dan rond door de tuin en achtervolgen Suus die helemaal zelf bepaalt wanneer ze wel of niet wil zogen. En dat niet wordt steeds meer, maar dat snappen die pups niet. Dus dan braakt ze maar eens wat voedsel op, dat vinden ze ook lekker.

Dan gaan de hooligans weer naar binnen om nog eens even heerlijk te plassen en/of te poepen. Dan is het de bedoeling dat ze weer gaan slapen, maar dat verschilt per dag. Net als baby's hebben ze 'regeldagen', waarop ze veel actiever zijn dan op andere dagen. Echt lang alleen laten kun je ze dus niet meer, want ik vertrouw er niet op dat ze er niet in zullen slagen de kraal uit te klimmen.




Meiske Ronja blijft bij ons. Een fel tantetje, die op dit moment nog nergens bang voor is. Vanmorgen liet ik haar kennis maken met de paarden.


's Avonds slapen ze ook niet allemaal tegelijk meer in de bench, maar liggen verspreid op vloer of schoot.


Alle nieuwe eigenaren zijn nu twee keer geweest, we hebben zelfs een puppy met een puppy. Meteen dikke vriendjes! En de afhaalafspraken zijn ook gemaakt. Iedere dag, vanaf half januari, gaat er eentje weg.


Zo, dat was toch weer even lekker!
Posted by Picasa

4 opmerkingen:

  1. Ik heb zo genoten van je updates van de pups! Ziekenhuis opname achter de rug, alles is goed gegaan, en er kwam er eentje toen ik in zorghotel was, dat was glimlachen en genieten. Nu weer thuis, en ze zijn zo schattig! Vooral puppy met puppy :o) Heerlijk die foto's en je beschrijvingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn Ellie! Nog anderhalve week, dan gaat de eerste alweer weg....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oooh, wat zal het stil worden bij jullie in huis als ze weg zijn!!! Ze zijn wel erg schattig hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Stil, Margriet, maar ook schóón....maar als het hele span dan weer op je af komt gegaloppeerd, tja. Dat ga ik missen, zeker weten!

    BeantwoordenVerwijderen