zondag 29 december 2013

Kerst met pups



Dolle pret natuurlijk, op kerstavond! Alle pups mochten ook meedelen in de feestvreugde.


Gelukkig hebben we overal dweilbare vloeren, wel een absolute must als je een keer een nestje wilt hebben. Emmer&mop staan standby en de hele buurt spaart inmiddels kranten. Niet te geloven wat er uit zo'n pup komt.


Er gaat dan inmiddels ook best veel in. Als wilde beesten storten ze zich op in melk met water licht geweekte puppybrokjes. Aan het eind van week 5 eten ze die trouwens zonder water of melk. Ze drinken ook gewoon uit de waterbak. Ze plassen niet meer in de werpkist. Eigenlijk zijn ze gewoon klaar. Behalve dat ze nu nog heerlijk met elkaar kunnen ravotten. Ik bemerk weinig opvoedkundige inspanningen van Suus. Dat komt denk ik omdat ik het hoofd van de roedel ben, en niet zij. Ze is nog net zo'n pup als haar eigen kinderen, bedelend om aandacht & een knuffel.


Bixje is een wakker hondje, opmerkzaam, pittig en lief! Ze ziet er totaal anders uit dan


Ronja en Sjakie, de twee grootsten, ook al met lang haar. Ronja is echt 'ons' hondje, vanaf dat ze kon lopen kwam ze op ons af en soms gaat ze voor het hek van de kraal liggen slapen. Helemaal alleen, zo dicht mogelijk bij ons?


Alle meisjes uit de buurt (en ook wel jongens, hoor!) komen puppyknuffelen.
Dit is Doortje. Ze heeft wat traanstreepjes, dat hebben enkele anderen ook. Suus had dat als pup ook, ging vanzelf weer over.
 


Vera wil  Roefje natuurlijk wel houden....
En hard bijten kunnen ze ook al met hun loeischerpe tandjes.


Zo kan het ook. Suus vindt het wel gebakken, dat gevoeder. Gisteren braakte ze eten uit voor de pups, maar toen die geen interesse toonden at ze het zelf maar weer op. Vorige week, toen ze diarree had en waarschijnlijk weinig melk, had ze een uit de toaster gesprongen broodje gevonden en in de werpkist gelegd.
Ik ga ervan uit dat het voeden deze week wel afloopt.

In week 6 laden we het hele spul in de auto voor hun eerste inentingen en op 14 januari komt de Smouzencommissie de pups beschrijven, in die week zal de chipper ook wel komen. En daarna gaan ze naar hun nieuwe baasjes. Het gaat zó snel.....
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten