zondag 1 december 2013

Suuskindjes – één week oud


Er zijn maar weinig dieren die zo jaloersmakend lekker kunnen slapen als jonge hondjes. Gewoon, 'waar het valt, daar legt het', een soms bijna onontwarbare kluwen pootjes & hoofdjes.
 


 



 


 


Ongelofelijk, zoals dat groeit. Vandaag, een week oud, zijn de vier grootsten bij elkaar ruim 700 gram gegroeid, de kleine Roef moest even een inhaalspurt maken maar zit nu ook ruim 100 gram boven zijn geboorte gewicht en hij was eerst nog relatief flink afgevallen. Ik heb hem vanaf woensdag tot en met vandaag bijgevoerd, niet erg veel maar net genoeg om hem even een zetje te geven. 
 
 
Ook de haartjes beginnen al te groeien en het zal niet erg lang duren of ze krijgen  een echt smouzenuiterlijk.

 

Bij bezoek springt Suus enthousiast de kist uit met soms nog een bungelende pup aan een tepel die dan ergens in de kamer gaat liggen krijsen. Suus kijkt er dan naar alsof ze geen idee heeft wat het is. Wat zou je soms graag even in zo'n hondenhoofd kijken om te zien wat daar in omgaat.
 
Ze wil al wel weer even haar dagelijkse ochtendwandeling maken (wij noemen dat: de krant lezen), maar van andere wandelingetjes wil ze gauw weer terug.
 
 
 
Wel gaat ze nu zo nu en dan een eindje van het nest vandaan op de bank of bij ons op schoot liggen. Dan lijkt ze er even genoeg van te hebben. Ze vindt het nu ook best als de pups even opgetild worden door anderen dan wij. Ze houdt ze dan wel nauwlettend in de gaten en kijkt er, zoals een van de buurkinderen opmerkte:  'heel trots bij!'

 

4 opmerkingen:

  1. Hoi Dienke,
    Wat lief, zo'n trotse moeder, die er soms even snel de 'krant wil lezen' omdat ze er eventjes genoeg van heeft, dat hondenleven van de overbezette moeder.
    Haha, eigenlijk net een klein beetje een mens.
    Want ook bij dit moedertje zit de liefde vast heel diep.
    Schattige foto's ook. Bijna wil ik nou ook een hond, maar... hou het toch maar bij de rooie kater.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was de afzender, anders blijf je raden misschien ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dacht ik al, Blogje! En inderdaad, soms krijg ik het gevoel dat ze er éven genoeg van heeft, maar ja, dan begint er weer een te krijsen en dan weet ze niet hoe snel ze weer terug moet....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Suus and the kids mogen blij en trots zijn op zo'n goede en liefdevolle oma!

    BeantwoordenVerwijderen