donderdag 28 november 2013

Dag vier, donderdag



En dan, na een dagje een beetje afvallen op dag 2, begint het Groter Groeien.


Suus is een nieuwe hond, deze eerste dagen: ze wil niet uit, nou ja dan net even de tuin in of tot het hoekje aan de overkant en staat dan gelijk alweer andersom om naar huis te gaan. Hoezo, geen geheugen, die honden?
Spookje hoeft niet binnen een straal van vijf meter in de buurt van het nest te komen, dan ontpopt het moederdier zich in een ware furie. Ook de stofzuiger wordt op die manier op veilige afstand gehouden.
 


Hier zien we Bix, onze Staffordshire Bullterrier in spƩ. Ze maakt een hoop misbaar als de boel haar niet aanstaat, evenals haar oudste broer Sjakie. Die kwam al ongeveer gillend ter wereld, maar nu is hij een stuk rustiger.



En zo ligt het zootje gewoon lekker warm en gezellig, net als Spookjes baby's weer warm en comfortabel in het fleece


Vanmiddag kwam Annelies van de Smouzenclub de pups '1e week' beschrijven. Suus was het daar maar nauwelijks mee eens. Hier heeft Annelies ons  zorgenkindje in handen: de kleine Roef wil nog niet zo groeien en ik voer hem sinds gisteren met puppymelk bij. Na zijn geboortegewichtje van 156 gram was hij naar 143 gezakt,  vanavond hebben we hem op 182 gram, nog steeds niet wild maar toch. Hij is tierig genoeg en hangt voortdurend aan de tiet, zonder merkbaar resultaat.
 


De pups hebben allemaal een naam, maar wie wie is laten we nog een beetje in het midden. We willen zelf een teefje houden. Er is een puntgave bij, er is natuurlijk Bix en dan nog eentje met een mooie witte plek op de borst, net als vader Sjakie, leerden we vandaag.



Suus beste tieten zitten alle vier tussen haar achterpoten, de middelste twee willen niet erg naar buiten komen en meer heeft ze er niet.

Het voordeel van een nest in de winter is dat je er fijn de hele dag bij in de buurt bent. Van alle kanten word ik met licht leedvermaak gewaarschuwd voor wat nog komen gaat. Als ze gaan lopen en hun scherpe tandjes in de stoelpoten zetten. En natuurlijk overal poepen & piesen. Ach ja, dat zien we dan wel. Ik heb ook genoeg kamerkennels en benches in de aanbieding en een goede mop heb ik al jaren. Suus was de laatste weken voor de bevalling bepaald niet zindelijk 's nachts, dus die stond standby. Nu is dat gelukkig niet meer nodig - voorlopig.

Posted by Picasa

4 opmerkingen:

  1. zo schattig!!!! Ik hoop dat het met Roef ook goed komt, dat is wel een ukkie hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://wereldeigenwijs.blogspot.nl/29 november 2013 om 08:41

    Superschattig dit spul. En ja, beetje drukke boel (of een boel drukke boel! ; - ) zal het best worden. Maar ook dat gaat weer voorbij. En zolang het gaande is, genieten. En heel veel kijken.

    Krijgen we nog een vervolg? Erg leuk om dit 'van nabij' een beetje mee te maken. Veel plezier. En ook een beetje sterkte dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik houd het verslag bij tot ze de deur uitgaan, voor mij is het ook allemaal nieuw dus ik wil het goed vastleggen...!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Erg lief, heel leuk om het hele proces zo te volgen.
    Het lijkt me, na de jonge poesjes, weer een totaal andere beleving.
    We kijken uit naar een nieuw verslag.

    BeantwoordenVerwijderen