dinsdag 5 december 2006

Rare dagen

Zaterdag gingen we uit eten in Hauwert, met de getuigen, ceremoniemeesteres en aanhang van het aanstaande echtpaar. Een verbijsterende tent daar in de kop van West-Friesland, opeens dook er een soort Tiroler boerderij op al reeds geheel in kerstsfeer met miljoenen lichtjes, een soort enorme met kerstgroen opgezette meiboom, allemaal bijzonder sfeervol. De fotogenieke eigenaar deed geweldig zijn best het ons naar de zin te maken, een van zijn serveersters slaagde daar iets minder in, maar alles bij elkaar was het een hele bijzondere avond met een bont gezelschap.....
's Nachts in de camper geslapen op het parkeerterrein bij D. en M. en na een prima ontbijtje even bij de kinders langs geweest. Zag er gezellig uit en C. had leuke Klaascadeautjes voor iedereen.

Gisteravond belde ze dat een van de vier musketiers uit HAVO 4 (de vriendinnenclub waar zij ook deel van uitmaakte) zaterdag met 10 messteken om het leven is gebracht door haar ex-vriend. De dader heeft zich direct daarna aangegeven. Donderdag is er een stille tocht in Hoorn.
Verschrikkelijk. Het arme kind was helemaal over de rooie. 'Je denkt dat dat niet in mijn omgeving gebeurt...." Nee, donderdagavond was ze al tijdens een schoolfeest met een in zijn kont gestoken zwaar gedrogeerde 15 jarige gozer naar de ER in P. geweest, samen met een collega. Feestje op school, zwaar bewaakt en toch. En vrijdag is een gek een basisschool in Brabant binnengewandeld en heeft daar een 8jarig jongetje zijn keel doorgesneden. Gisteravond was er in HvNL een item over de hulpsinterklazen die onder bewaking naar hun adressen gaan omdat ze vorig jaar regelmatig in elkaar gebeukt werden.

Ik ben nooit zo van o,o, wat een tijd leven we in maar als dit zo achter elkaar gebeurt dan vind ik wel dat we hier zo langzamerhand te maken krijgen met een land in verval. Krijg je je zin niet, steek er dan maar op los. Geen politiek die daar iets aan kan doen hoor, wanneer gaan we gewoon weer ouderwets onze kinderen opvoeden met aandacht en straf waar nodig?
Nu hou ik er over op anders volgen er nog bladzijden met mijn niet te versmaden mening over dit soort onderwerpen. Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten