woensdag 18 juli 2012

Dagje droog


Spookje heeft de laptop ontdekt. Dat is leuk, met van die bewegende dingetjes! Daar moet een studie van gemaakt worden. Inmiddels gaat het prima, tussen Suus en Spookje. Ze 'spelen' veel en Suus is weer de oude.


Een van mijn favoriete bloemen, de Zonnehoed, Echinacea. Het wordt al een hele struik, al zie je dat hier niet!

Er moest even flink geruimd worden in m.n. de klimop. Ik denk wel eens, als je daar nu een jaar helemaal niets tegen doet, en dan nog een jaar dan zijn we geheel overwoekerd. Dus zover moet het maar niet komen. Daarbij is er natuurlijk ook een flink arsenaal aan zevenblad, uitgebloeid fluitenkruid en metershoge brandnetel. Dus is het sleuren en trekken en knippen en zeven kruiwagens later is het hier een daar een beetje een kaalslag, maar geloof me, dat duurt geen week.

En dan kom je ook nog opeens onbekende bloemen tegen die zich toch nog tussen al dit geweld hebben weten te nestelen. Wat mooi! Nog nooit gezien! Straks eens even in de boeken neuzen.

Deze heb ik wel vaker gezien, maar niet op de plek waar hij nu staat. Ook leuk. En ook nog zonder naam. Planten worden toch leuker als je weet hoe ze heten.

En in de vijver heeft de roze waterlelie maar liefst tien bloemen, wat hoop ik er op dat ze op een dag allemaal tegelijk bloeien! Nu zijn er steeds twee open. Zon, kom op!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. Hier zetten ze brandneteles een week in water. Het brandnetelwater wordt dan weer aangelengd met water, waarmee de groentes e.d. worden bewaterd. Dan heb je geen mest nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, brandnetelgier. Een soort Haarlemmerolie. Kan ook werken tegen ongedierte, maak het ook wel eens. STINKEN dat het doet!

    BeantwoordenVerwijderen