Een van de planten die je overal neer kunt zetten waar je het aankunt dat hij geweldig woekert, is daslook. Je kunt er de bladeren van oogsten zolang de plant nog niet bloeit. En van die daslook kun je dan heerlijke pesto maken, naar een recept uit een Seasons van een hele tijd geleden:
bos daslook (zo groot dat dat in één hand past), 70 g vers geraspte parmezaanse kaas, 50 gram amandelsnippers, lekkere olijfolie, zout&versgemalen peper. Daslook in reepjes snijden, kaas en snippers met een scheut olie in keukenmachine of met staafmixer fijn malen, meer olie toevoegen voor een smeuiig geheel: zout en peper naar smaak. In (kleine) potjes doen, afdekken met laagje olie, koel bewaren en dan binnen acht weken opeten en weggeven. Gewoon door een lekkere pasta met een net zo verse knapperige rucola+gemengde salade kan al genoeg zijn!
Fijngesneden bladeren zijn natuurlijk ook lekker door sla, als stamppotje en door een hartige taart.
Veelzijdige seizoensgroente die ieder jaar vanzelf weer opkomt en na de bloeitijd geruisloos verdwijnt. Ideaal!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten