woensdag 15 november 2006

Italiaans koken

De buurvrouw had een cursus Italiaans koken geregeld. Met vijftien personen, inwoners van ons dorp e.o., trokken we naar de grote stad om daar in vier groepen een vier gangen diner te bereiden. Nou, dat was geen kattenpis! Deze mensen moesten zelf pasta maken! Meters verse pasta kwamen uit de machine, om later in kussentjes gevuld te worden met o.a. paddenstoelen. Erg lekker.

Het hoofdgerecht bestond uit parelhoen (en dat deed mij deugd, kon ik gelijk ideeen opdoen) met paprika en aardappel. Nou vond ik die laatste toevoeging niet echt bijzonder, bij die parelhoen. Het vlees was zoals altijd heerlijk mals, maar die aardappel maakte het een beetje duf. De gebakken paprika, aangelengd met lekkere azijn en suiker, was overheerlijk. Die maak ook nog wel eens! Erbij kregen we een groentepakket gestoomd in papier. Vooral de honingpompoen is een groente om te onthouden, een combinatie tussen een kruidige winterwortel en meloen! Echt geweldig! Overigens, en het is alsof de duvel ermee speelt, was er bij thuiskomst uit Normandie een poender overleden! Altijd als wij daar zijn, gaan er een of meer hoenders de pijp uit. Ik verdenk die beesten toch echt niet van verknochtheid aan ons......
Tja, en dan het toetje. Ga er maar aan staan, twee-en-half uur zijn we met deze Siciliaanse cassatacake bezig geweest met drie vrouw sterk!
Maar dan heb je ook wat. Al is het jammer dat je na al dat eten (en drinken) meestal niet zo'n trek meer hebt, in een toetje.......Alles bij elkaar een heel geslaagde avond met gezellige mensen. Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten