dinsdag 25 juni 2013

De binnenkant


Morgen maak ik een rondje Noord-Holland voor P&M voor twee nieuwe prachtartikelen over bijzondere poppenhuizen, eentje in Heemstede en eentje in Alkmaar. Dus dan ben ik wel even zoet.


Daarom vandaag weer een hoop schilderwerk.  Voor het interieur koos ik een héél licht rose, zo licht dat je het eigenlijk alleen maar ziet als je het met spierwit combineert. De ruimte lijkt veel groter (en klinkt holler!) als hij zo licht is. De platen zijn eerst met grondverf een beetje 'afgedicht' en toen kon er toch latex overheen. Zei de verfwinkelierster na raadpleging van de schildersechtenoot, dus we gaan er maar van uit dat dat goed komt! 
In het plafond komen vier spotjes en de vloer moet nog geïsoleerd: vriendin P. vertelde over electrische vloerverwarming, dat leek me wel wat maar dat lijkt alleen in lengtes verkrijgbaar die het oppervlakje van het huisje overtreffen. Dus nog even goed nadenken hoe het huisje te verwarmen: een houtkachel vonden we toch ietsje te griezelig in zo'n 100% houten huisje.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten