woensdag 15 mei 2013

Vorderingen

Het weekend is al weer enige tijd voorbij dus momenteel stagneert de bouw van het huisje. En het wordt nat. Daarvoor moest er grondig nagedacht worden over het vervolgtraject, want die hoeken om zo'n dakje te maken, die reken je niet zomaar even uit. Gelukkig blijken daar tegenwoordig héél handige apps voor te zijn.....

 
En zo begeeft dit dappere Timmerhoofd zich op het aan alle kanten gezekerde zoldertje van het huisje

 
Want van hoogtes moet hij eigenlijk niet zoveel hebben ;-)

 
En zo is het frame onderhand klaar.
 
Toen startte de queeste naar afdekplaten. Er is natuurlijk van alles mogelijk, maar het moet ook weer niet te zwaar worden. Dun plaatmateriaal leek dus de meest voor de hand liggende optie. We bezochten diverse leveranciers in de buurt maar werden niet blij van het prijskaartje. Tenslotte toch maar weer even bij de Gamma gekeken en ja hoor, daar waren platen, mooi dun, acceptabele prijs en ze zijn daar zo geweldig in klantenbinding met iedere keer weer kortingsbonnen en extra korting en geen BTW en gratis perkplantjes en noem maar op dat ook de dakbedekking 'brandrol met mini leislag' daar weer vandaan komt. Ook de 2x3tjes waren daar uiterst voordelig dus nog even en we kunnen het eigenlijk een Gammahuisje noemen.

 
Maar de verf halen we wel bij de locale leverancier.
 
Eigenlijk had er nog een vlaggetje op gemoeten toen het hoogste punt bereikt was - hoewel, er moet nog een toepasselijk makelaartje op. Daar denken we over.
 

                                   En hier sta ik een beetje scheef, het huisje is kats waterpas!

3 opmerkingen:

  1. En om in Gamma-sferen te blijven: da's móói!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarom vraag je de Gamma niet als sponsor?
    En hoe zit dat met het pannenbier? We komen wel even langs hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kreeg een cadeaubon van 10 euro. Dat is een begin ;-)

    BeantwoordenVerwijderen